Lokale SEO:

beter vindbaar in de lokale zoekresultaten

Lokale SEO wordt steeds belangrijker.

Inmiddels heeft maar liefst 46% van de zoekopdrachten die mensen intypen in Google een lokale zoekintentie.

Doe jij nog weinig met lokale SEO? Dan laat je kansen liggen.

Was je vroeger op zoek naar dingen bij jou in de buurt – zoals een kapper, loodgieter, een goed restaurant of een fietsenmaker – dan keek je in de Gouden Gids. Of het telefoonboek. Of het lokale krantje.

Tegenwoordig zijn al die lokale ondernemingen ook op internet goed te vinden. En dat is natuurlijk veel handiger. Als je moet kiezen tussen een lokaal krantje doorspitten of een zoekopdracht in Google waarbij je direct tientallen zoekresultaten krijgt die je met elkaar kunt vergelijken, dan is de keus snel gemaakt.

Lokale SEO: moet ik daarmee aan de slag gaan?

Lokale SEO is zeker niet alleen van belang voor ondernemers met een fysieke bedrijfslocatie.
Sterker nog, lokale SEO is zo veelomvattend dat de meeste websites er baat bij hebben.

Lokale SEO is nuttig voor:

1. Ondernemingen die klanten ontvangen op een fysieke bedrijfslocatie
Bijvoorbeeld een kantoor, tandarts, notaris of een fietsenmaker.

2. Ondernemingen met een fysieke bedrijfslocatie die diensten/producten leveren bij de klant
Bijvoorbeeld een schilder, loodgieter of schoonmaakbedrijf.

3. Landelijk werkzame ondernemingen met een lokale component
Denk bijvoorbeeld aan een verhuurbedrijf of webdesigner. Ook al werken deze ondernemers online en hebben ze vaak klanten door heel Nederland en/of België, toch geven klanten vaak de voorkeur aan een lokale ondernemer. Iemand die in Limburg woont, zal toch vaak een voorkeur hebben voor een webdesigner die ook in Limburg zit, zodat je daar makkelijk een keer op de koffie kan gaan.

Lokale SEO is voor de meeste ondernemers dus wel van belang.

Onze aanbieding: 20 plaatsnamen voor €300,-

Voor eenmalig dit bedrag krijg je 20 landingspagina’s die wij van tekst gaan voorzien en die ingericht worden op het voor jouw belangrijkste trefwoord en plaatsnaam. Hierbij moet je denken dat we het trefwoord en de plaatsnaam regelmatig laten terugkomen in de landingpagina en metatags.

Wat hebben we van jouw nodig?
Het voor jou belangrijkste trefwoord (bijv. loodgieter) en 20 plaatsnamen bij jouw in de buurt. Het trefwoord mag ook in meerdere woorden. Ben je bijvoorbeeld een smartphone reparateur, dan mag het ook zijn “smartphone reparatie” of “iPhone reparatie”. Let op! 1 trefwoord per 20 plaatsnamen. Verder hoef je niets te doen en wij doen de rest.

Binnen 2 tot 6 weken zal je zien dat je in jouw regio beter gevonden wordt met je website. En meer bezoeken is meer omzet.